Minden, ami könyv

Ennyi könyvet olvashatnál egy évben, ha távol tartanád magad a közösségi médiától

2017/10/16. - írta: csillabella

Ma már elfogadott tény, hogy sajnos túl sok időt töltünk a közösségi oldalakon.

5-smartphones.jpg

Egy tanulmány alapján ( melyet a Mediakix készített), az emberek a facebookon, instagramon, messengeren átlagosan 50 percet töltenek egy nap. Ezentúl átlag 40 percet töltenek Youtube-on, 25 percet snapchat-en, és napi egy percet twitteren. Ha ezt mind összeadjuk, akkor az azt jelenti, hogy  egy átlag felhasználó 5 év 4 hónapot tölt el az életéből azzal, hogy mások életét figyeli....

social-kdne--621x414_livemint.jpg

Csak gondoljuk végig mennyi mindent lehetne tenni ennyi idő alatt.

Charles Chu szerint, sok sok könyvet olvashatnánk. Ő egy bejegyzésében azt nyilatkozta, hogy évi 200 könyvet olvas el, amit egyrészt az időbeosztásának köszönhet, másrészt, hogy minimalizálta a közösségi médiával töltött idejét.

Azt kalkulálta ki, hogy egy átlag amerikai 200-400 szót olvas el percenként. Egy átlagos regény kb 50.000 szót tartalmaz, Chu ezt megszorozta 200-al ( amennyi könyvet szeretne, hogy olvassunk), így kapott 10 millió szót. Ezt elosztotta utána 400-al (400 szó per perc), majd 60-al (perc), és így kapta meg azt, hogy 417 óra (több, mint 17 nap) elolvasni 200 könyvet.

Azt a felvetést vette alapul, hogy az emberek 608 órát töltenek a közösségi oldalakon, és 1642 órát töltenek tévénézéssel évente. Ezek összesen 2250 órát (több, mint 93 nap) vesznek el egy évben, amit Chu számításai alapján évi 1000 könyv elolvasásával is tölthetnénk.

socialmediamarketingagencygreensboro.jpg

 Vagyis nem nehéz olvasni, csak keressünk egy nyugodt helyet, ahol semmi se vonja el a figyelmünket.

bigstock-young-woman-reading-a-book-lyi-14022518.jpg

 

 Forrás: travelandleisure.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvashow.blog.hu/api/trackback/id/tr312928703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása