Minden, ami könyv

Októberi díjazottak: Nobel-díj, Man Booker

2017/10/22. - írta: csillabella

A 2017-es irodalmi Nobel díjat Kazuo Ishihuro nyerte meg.

Kazuo Ishiguro japán származású brit író, dalszerző, forgatókönyv író. 5 éves volt, mikor édesapjának állást kínáltak fel Surreyben, akkor költöztek át az Egyesült Királyságba.

image_aspx.jpg

Eddig 7 regénye jelent meg, ezek közül a leghíresebb a Napok romjai, amiért 1989-nem megkapta a Man Booker díjat. Film is készült belőle Anthony Hopkins és Emma Thompson főszereplésével. "A film alapvetően egy beteljesületlen szerelemről, és az elvesztegetett esélyekről szól, holott a regénynek teljesen máshol vannak a súlypontjai."

napok-romjai-filmesguru.jpg

A szerző először azt hitte ugratják, és nem hitte el, hogy valóban ő nyerte el a díjat. Margaret Atwood-tól elnézést is kért utólag, amiért nem ő nyert, mert Kazuo I. úgy gondolta, rövid időn belül Margaret nyer egy Nobel díjat.

 

A Man Booker díjat 2017-ben George Saunders nyerte meg. Ő egy novellista, amelyekért számtalan díjat nyert, első regénye a Lincoln in the Bardo idén jelent meg, és elvitte a Man Bookert is. "A mű cselekménye Abraham Lincoln fiának, William Wallace Lincolnnak a halála után játszódik, fő témái a veszteség és a gyász."

s4_reutersmedia_net.jpg

 

Források: wikipedia.org

                konyves.blog.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvashow.blog.hu/api/trackback/id/tr6213050320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása