Minden, ami könyv

A világ legnagyobb 'irodalmi szállójából' senki sem akar kijelentkezni

2017/11/06. - írta: csillabella

Körülbelül 75 km-re Lisszabontól, Óbidos városában található a világ legnagyobb irodalmi hotelja, Az Irodalmi Ember (The Literary Man). A különleges könyvtáraival és hybrid könyvesboltjaival Óbidos minden könyvmoly álma és ennek koronája Az Irodalmi Ember.

71652-xzsaiebztv-1508589944.jpg

A hotel teljesen az irodalmi témakör köré épült, különösen a portugál irodalom és írók voltak fókuszban. A terv az volt, hogy az emberek elmélyedjenek a könyvekben, az olvasásban, ami olyannyira sikerült, hogy az itt megszállók ritkán mennek el felfedezni a várost, belefeledkeznek a könyvekbe.

Az ötlet Telmo Fariától származik, aki a település polgármestere volt 12 évig. A várost az UNESCO kinevezte az Irodalom városának 2015-ben. (A világon 20 ilyen város van.)

rdbrklgpgv-1508590052.jpg

Az étterem a menüt egy lepecsételt borítékban hozza, ami fokozza az izgalmat és a vacsora élményét.

rest-2-1152x399_c.png

Némelyik szobát egy-egy íróról nevezték el, mint például a 14-es szoba a Nobel díjas portugál író José Saramago nevét viseli, és az ő könyvei találhatóak meg benne.

Jelenleg 65.000 könyv van a szállóban, egy részét vették, egy része pedig adományokból érkezett.

breakfast-at-the-literary-man.jpg

Telmo Faria azt nyilatkozta, hogy szeretne egy hasonló hotelt nyitni Lisszabonban.

 

Forrás: scroll.in

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvashow.blog.hu/api/trackback/id/tr2813112588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása