Minden, ami könyv

Stephen King 10 kedvenc könyve

2017/09/22. - írta: csillabella

Stephen Kinget senkinek sem kell bemutatni: korunk legismertebb írója, könyveit több, mint 40 nyelvre fordították le, és közel 400 millió példányban keltek el. 1967-ben jelent meg első novellája (ekkor 20 éves volt), innentől tekinthetjük aktívnak írói pályafutását; több, mint 50 regénnyel.

rs-172368-king_final.jpg

Viszont nem az életrajzát szeretném itt vázolni, arra bárki rá tud keresni. A Goodreads oldal 10 éves évfordulójára felkérte 10 neves íróját, hogy ossza meg 10 kedvenc könyvét. Stephen King listája alapból is érdekelt, de ami igazán szemet szúrt rajta, az a lista 3.helyezettje, ami a kedvencem, szívem csücske. Nem egy ismert könyv, a másik blogom a címét a könyvről kapta, és egy bejegyzésben ódákat is zengtem róla. Meglepett, hogy Stephen Kingnek, a horrorok/thrillerek atyjának felkerült a listájára ez a könyv, innentől egész más szemmel nézek rá.

A listája sokrétű és színes, nekem szimpatikus, hogy klasszikusokat is megtalálhatunk rajta, nem csak horror horror hátán, vagy egyéb egystílű könyvek. Sajnos egy könyv van, ami nem jelent meg magyarul ( az 5.), a jó hír viszont, hogy a többi 9 igen, és véleményem szerint ezeket a könyveket mindenki felveheti a személyes bookancs listájára! Én biztos azt fogom tenni a még nem olvasott darabokkal.

chris-lawton-236416-973x649.jpg

 

Elárulta, hogy ez a felkérés, miszerint nevezzen meg 10 kedvenc könyvet, kissé nevetséges, lehet egy másik napon 10 egyéb könyvet nevezett volna meg. De nézzük akkor ezt a 10-es listáját visszafelé:

10. A Gyűrűk Ura- J.R.R. Tolkien

9. Amerikai pasztorál - Philip Roth

8. 1984- George Orwell

7. Véres délkörök- avagy vörös alkony a nyugati égen - Cormac McCarthy

6. A láthatatlan- Ralph Ellison

5. The hair of Harold Roux- Thomas Williams

4. Az ellopott élet- Adam Johnson

3. Gesztenye, a honalapító- Richard Adams

2. Bolondok hajója- Katherine Anne Porter

1. A Legyek Ura-  William Golding

 Rachel a Jóbarátokból, amint A ragyogást olvassa:rachel_the_shining_friends_buy_online.jpg

Forrás: goodreads.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvashow.blog.hu/api/trackback/id/tr7912884502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása