Minden, ami könyv

Ez a hajléktalan kisfiú az olvasásba menekült

2018/01/16. - írta: csillabella

Ennek a fiúnak egy könyv sem marad sokáig az olvasási listáján, falja a könyveket. Azt nyilatkozta: "nem igazán van kedvenc könyvem, hiszen mindig van valami új".

Ez a 11 éves fiú- Mackintosh Williams( "Sci fi fiúnak is hívják) ajánlásokat és véleményeket ír a könyvekről, ami a Columbus Metropolitan könyvtár gyerekrészlegén van felfüggesztve. Ezekből fénymásolnak is a könyvtárosok, azt is megengedik neki, hogy elrendezze a könyveket és kiemelje a kedvenc sci-fi könyveit.

ar-180119287.jpg

"Sok gyerek beszél könyvekről, de ő olyan, mintha a könyvek nagykövete lenne"- mondta a könyvtáros Lisa Dickson.

Az anyukáján látja a mindennapi küzdelmet, hogy megtartsa a hitét és elkerülje a szomorúságba süllyedést. Ebben az otthonban, ahol élnek, a többi fiún észreveszi az elfojtott dühöt és a kitöréseket, az egyik nap is rajta élték ki a haragjukat.

"Megpróbálom elkerülni a gondokat, de mintha a gondok jönnének utánam"- nyilatkozta a fiú.

Amíg olvas, nehezebben tudják elkapni őt, bevonul a könyvekkel az ablak nélküli szobába, ahol ő és anyukája élnek. Mackintosh anyukájának sem volt könnyű élete, az apja drogfüggő volt, az anyukája meghalt. Gyermeke korán megtanult járni, beszélni, olvasni. Hamar megtudta különböztetni a jót a rossztól.

Az a rövidtávú céljuk, hogy kikerüljenek az otthonból, és jó iskolába járassák a fiút. A jelenlegi iskola nem a legjobb. "Hihetetlen volt, a sok probléma"- nyilatkozta a fiú. " Egy másik fiú megütötte a számat... Az emberek szeretik az erőszakot, úgy hiszem, de az erőszak sosem lehet a jó döntés."

ep-180119287.jpg

 

Forrás: dispatch.com

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvashow.blog.hu/api/trackback/id/tr6013580797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása